El surimi és un aliment que s’ha anat instal·lant en la nostra dieta com una alternativa més per consumir peix. Però, és tan sa com creiem? Coneix què és, quins són els seus nutrients i si realment el seu consum és recomanable.

  • Surimi: carn de peix processada

El surimi pel seu aspecte físic i fins i tot, per la seva consistència, assembla molt a la carn del cranc i per això moltes vegades ho anomenem erròniament palets de cranc. No obstant això, no és en absolut això sinó que en realitat, és una carn de peix processada.

Per a la seva elaboració es pica la carn de peix, es renta repetides vegades per aconseguir una consistència gelatinosa i s’addicionen diferents components majoritàriament industrials per afavorir la seva conservació i estructura.

Així, tal com coneixem els embotits i carns vermelles, el surimi no és més que carn de peix processada, és a dir, és un producte “super-processat” i purament d’origen industrial.

  • Els nutrients i calories del surimi

A causa de que el seu principal component és carn de peix picada i rentada, el surimi posseeix un elevat contingut proteic de bona qualitat i és un producte reduït en greix. No obstant això, pot aportar midó i sucres en quantitats no menors, i pot anar des dels dos grams fins als set en alguns casos.

Encara que les seves calories i nutrients varien d’una marca a una altra, de mitjana això ens aporta 100 grams de surimi:

CALORIES (KCAL) HIDRATS (G) DELS QUALS SUCRES (G) PROTEÏNES (G) GREIXOS (G) SAL (G)
90 6 4 15 0,9  1,2

Els seus greixos són semblants als d’un peix blanc, així com la seva aportació proteica, però en cap peix trobem farines refinades i sucres afegits com els que posseeix el surimi, per tant, aquest és un punt en contra de la seva qualitat nutricional.

A més, la seva aportació de sal és considerable, essent majoritàriament derivat d’additius entre els que sol trobar-se el glutamat monosòdic, 1 ressaltador del gust que hauríem de limitar en la dieta per prevenir entre altres coses, un increment de la gana que pot ocasionar la seva ingesta .

És d’esperar que per no ser un aliment sinó un producte “super-processat”, el surimi o carn de peix picada té un perfil nutricional molt inferior al de qualsevol peix o marisc.

  • Surimi, molt diferent del peix

Encara que s’elabora a partir de peix i té una aroma semblant a aquest, el surimi és molt diferent en termes nutricionals al peix, ja que encara que posseeix pocs greixos i és un producte lleuger, no ofereix les seves vitamines, minerals ni greixos bons, sinó que només conserva la seva qualitat proteica però afegeix components pocs sans com el sucre, la sal o el midó.

Així mateix, podria ser igual de perjudicial per a la salut que altres carns processades si abusem de la seva ingesta, ja que també és una opció plena d’additius que no es troben en absolut en aliments frescos, sense envasar i sense etiquetes.

Per tant, com altres processats, el surimi és un producte que hem de moderar i reduir en la nostra dieta en actitud de tenir cura de la salut, ja que no és peix sinó carn processada i per això, no podem sumar a la dieta en reemplaçament d’un lluç, una tonyina o un altre peix fresc.

***CONTINGUT DEL POST EXTRET DE VITÒNICA***

** Viquipèdia **

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies