Ara fa uns anys, des de les Cascadia 8, que no ens tornàvem a calçar unes Brooks Cascadia i la veritat és que han canviat molt. Han millorat molt en tema comoditat, polivalència i lleugeresa. Aquest model de la casa Americana Brooks, és un calçat guanyador, si no, no anirien per la versió 14 ja!!

Calçats per córrer n’hi ha molts. Però un model que ens serveixi per a tota mena de terreny, clima i quilometratge, n’hi ha pocs. Aquestes brooks són un d’ells.

Comencem…. Aquí petit vídeo de les cascadia juntament amb els grampons Nortec que més endavant publicaré revisió.

La sola TrailTack ens ha fet córrer amb seguretat per fang, grava, herba i roca
El sistema Pivot Post de quatre punts proporciona molta estabilitat.

Les Cascadia 14 , tenen un drop de 8mm i són tan còmodes com el model anterior (això m’han comentat, ja que no he tingut el plaer de provar la versió 13), i encara més flexible i lleugera. La part interior de les Brooks proporciona una sensació de fermesa sobre totes les superfícies. Les hem provat en senders tècnics, molls, “pisteros”, nevats i terreny escarpat. No ens ha donat la sensació de que el peu se’ns mogues dins la bamba sinó al contrari, queda prou collat.

 

Aquestes Brooks combinen el sistema Pivot Post. Quatre punts d’estabilitat en tota la planta. Si el Cascadia tingués un eslògan, hauria de ser tipus “sempre apunt”.

A nivell impermeable, aquest model ho és força, ja que després de rutes llargues damunt la neu, internament no hem tingut cap filtratge d’aigua o condensació. Sota la pluja si que al final pot ser que ens entri l’aigua, però ja és més perquè ens entra pels turmells, perquè en el que ès la part de la punta superior de la bamba no filtra pràcticament res. Aquí el Gore-Tex hi te molt a dir!! 

Plataforma ferma i confortable.
La bamba proporciona l’equilibri perfecte per si corres per terreny més “pister”. A les baixades frenètiques també es comporta espectacularment bé, ja que ens dona molta seguretat. Ens podem deixar anar sense problema ja que no ens dona la sensació de tenir els turmells que ens vagin de costat a costat. En resum, són molt estables,

 

Si som corredors que talonem molt, amb aquestes brooks notarem que allà on posem el taló, allà es queda. I si som dels que talonem poc i puntegem més, també notarem un control total sobre el terreny a la part davantera de la bamba.

La nova sola de goma TrailTack te una bona adherència a diverses superfícies.

Els cordons molt còmodes de cordar i la llengüeta just a la mida, pel meu gust. Ni és massa grossa ni petita perquè s’ens escorri cap a dins la bamba com passa amb altres models d’altres marques.

 

Salut i muntanya!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies