Feia temps que no provàvem unes vambes de la casa Dynafit, concretament des del model Feline SL 2016, les quals van ser unes molt bones companyes de batalla durant la temporada 2015-2016.

Però aquesta review va dedicada a una vamba pensada per la llarga distància i comoditat, les noves Dynafit Ultra 100 (100 de 100 milles).

Aquest model, a diferència de la resta de models de la marca, ha canviat el tipus de sola i han apostat per la sola POMOCA, marca que ve del món de les pells de foca dels esquís de muntanya i que fa anys ja feia soles.

 

La nova sola POMOCA, té un disseny i taquejat bastant polivalent, ja que s’adapta força a tota classe de terreny tot i que es comporta millor en terrenys compactes.

La mitja sola és d’un perfil elevat, fet que ens dota d’una bona amortització i amb el drop de 6mm, se sent còmode al llarg de les hores. Encara que el perfil a simple vista sembli alt, el peu queda ben encaixat dins la vamba i ens dóna sensació de seguretat i bona subjecció del peu.

Del davant són amples i de la meitat cap al taló són un pèl més estretes, el qual ens agafa bé el peu. El “Upper” sembla que a simple vista ha de ser molt rígid però la veritat enganya, té força flexibilitat.

Pel que fa al pes, no són molt pesades, tenen un pes aprox. de 294 grams. Òbviament, no són unes vambes lleugeres on portaríem a curses curtes. El cas és que no estan pensades per curses curtes, sinó llargues. Per tant, el fet de portar més amortització per tenor comoditat durant hores, repercuteix una mica en el pes.

Per una mitja és una bona vamba? I tant, tot i que no estan pensades per distàncies curtes.

Algunes dades tècniques a destacar d’aquestes vambes són:

  • Tecnologia Sensitive Fit +
  • Sola POMOCA
  • Plantilla OrthoLite
  • DROP 6mm

En l’apartat de la sola POMOCA podem dir que té una estructura de taquejat molt original i que la goma se sent que s’adhereix bé a qualsevol classe de terreny sec. En terreny moll tipus roca molla, potser no s’adhereix tan bé, però la resta de terreny humit, ens dóna força seguretat.

La part del taló, està reforçada amb la coneguda tecnologia Heel Preloader, que ens proporciona una subjecció i reforç extra a la part del derrera del calçat. Amb això ens oblidem de tenir aquella sensació que el peu ens balla dins la vamba al cap d’unes hores.

La mitja sola Ultra 100, en l’àmbit personal, crec que l’han encertat! Ens proporciona una comoditat que en el pas de les hores, és vital. Tenim la mateixa sensació d’amortització quan portem 40 minuts com si portem 4 hores. En llargues curses o jornades per diferents tipus de terreny, aquesta mitja sola ens ajuda a interceptar bé els cops forts i ens dóna bona estabilitat.

AVÍS: Això és una review en l’àmbit personal, per tant, pot ser que hi hagi corredors/corredores que no opinin el mateix. Per gustos…. Colors!

Salut i muntanya!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies