L’augment d’ingesta d’aliments rics en hidrats de carboni els dies previs a una cursa de llarga distància, ens pot anar molt bé per poder tenir els “nivells” del cos a punt per aguantar hores d’esforç.
- No es tracta de que et facis un fart de menjar cada dia fins arribar al punt de que et notis empatxat. És recomanable fer més àpats però de menys quantitat.
- Per una cursa de curta distància o curta durada, no és necessari que facis tal ingesta d’hidrats els dies previs a la cursa.
- La nit prèvia a la cursa és bo menjar qualsevol plat d’arròs o pasta però sense salses estranyes o guarnicions molt pesades. Qualsevol tipus de fruita per postres és una molt bona opció.
- Pels 2 o 3 dies abans de la cursa, és recomanable menjar pasta, arròs, patata, ja que son uns aliments rics en hidrats i que ens ajudaran a recarregar els músculs de glucogen, que és el que gastarem (i molt) en una cursa de llarga distància.
- Aquesta mesura alimentaria també és bo combinar-la amb un entrenament suau, per no gastar massa la carrega de glucogen i sobretot descansar.