Review Inov8 TrailTalon 275

      Sense comentaris a Review Inov8 TrailTalon 275

Després de més de 200 quilòmetres de prova, hem pogut treure aquestes conclusions d’aquest fantàstic calçat.

 

trailtalon-275

La Nova Trail Talon te tot el que oferia la antiga race ultra 290 i més!!

Les Trail Talon 275 te 8 mm de Drop més o menys son una mica més lleugeres que les anteriors race ultra 290, uns 15g menys. Normalment els de Inov8 reflecteixen el pes de la sabata en el nom, per tant la Trail Talon 275 ve a pesar uns 275g (aquesta regla s’aplicaria en una mida “standard” d’un 42 Europeu, o un 8 UK)

img_3158

La Trail Talon 275 te una millor adherència que la seva antiga amiga la race ultra 290, amb tacs més profunds i una millor configuració del sistema de fixació. En el terreny moll  i/o enfangat es porta molt millor que les anterior race ultra. També dir que son molt més còmodes en llargues distàncies, terreny sec i dur.

img_3165

El que si ha canviat en aquestes noves Trail Talon, és l’amplitud que hi ha a la part del davant, en comparació amb les antigues Race Ultra (aquest eren, molt amples!) Tot i així son més amples que la resta de calçats d’altres marques. Aquesta “amplitud” segons a quin tipus de calçat estiguem acostumats/ades ens pot anar molt bé, o tot el contrari, ja que ens podem trobar que en terreny dur i plar la notem molt còmode, però en terreny molt tècnic i variat ens pot donar la sensació que el peu ens balla dins el calçat. Això no és un punt en contra per la Trail Talon, però això cal tenir-ho en compte a l’hora de comprar-les i més si venim d’un tipus de calçat que s’ajusta molt al peu, tipus les Salomon S-Labs Wings.

img_3164

Una diferència notable és la nova mitja sola POWERFLOW per a una “conducció” més esmorteïda. Les 275 estan força “encoixinades” en comparació amb les 250 o les antigues Race Ultra, gairebé una mica “massa” esmorteïda de vegades i crec que aquí és on la diferència més notable vindrà per els apassionats/ades de les Race Ultra. En els primers entrenaments em vaig adonar de la comoditat de les 275 respecte la antiga versió.  A simple vista ja veus que és un calçat destinat a la llarga distància.

El Drop de 8mm permet més llibertat i flexibilitat que un Drop força més baix (4mm o menys), i he d’afegir que les Trail Talon és un calçat excel·lent per caminar. Això és molt important per a aquells/elles que estan executant o fent carreres de llarga distància o per etapes de diversos dies. A part de córrer, per mi, les Trail Talon 275 és un dels millors calçats per caminar, la transició al passar de córrer a caminar és perfecta i còmoda.

Quan estem entrenant o en cursa, el tacte del calçat i el nivell de confort és alt. A la part de la planta del peu s’hi nota com un “encoixinat” addicional, diferent a la resta de parts del calçat, això és un gran avantatge per a les sessions més llargues i on el terreny és irregular.

Igual que el 290 i el 270 de les antigues Race Ultra, les Talon, les 275 com les 250 s’hi pot adherir les polaines de Inov8 perfectament , ja que porten els “forats” on collar-les. Les polaines no venen incloses amb el calçat!

RACEULTRAGAITER

Dues enormes millores respecte les antigues Race Ultra és el sistema de cordons i una llengüeta reforçada. Una llengüeta reforçada és molt més còmode que no pas una llengüeta fina, al menys per nosaltres. No sé per què no és estàndard en totes les sabates de llarga distància, ja que ajuda a mantenir el peu al seu lloc, s’atura el moviment de la llengua i no tenim aquella molèstia que s’ens mou cap a l’esquerra o cap a la dreta, a part que també afegeix una protecció addicional per aturar l’entrada de brutícia del calçat.

img_3166

El tipus de cordatge que incorporen les noves Trail Talon, ens ha donat la sensació que pots estrènyer més la cordada sense “escanyar” el peu, ja la força amb el cordó la fas a la part reforçada amb plàstic i així no recau tota la força a la llengüeta. Així també ens dona la sensació que la llengüeta és més “encoixinada” des de la part del davant del peu fins a la part de d’alt.

La protecció dels dits del peu és bona, però no excessivament. Potser això seria un punt a millorar en respecte a altre marques o per exemple la puntera perfecta per nosaltres seria les de north Face ultra MT 2015. De totes maneres, el reforç de la punta fa la seva feina com a tal.

La part del taló també és còmode, encoixinada, i no ens  ha causat cap frec en sessions llargues, entrenaments frenètics, fins i tot al caminar.

img_3163

Potser en senders fangosos les Trail Talon no es porten d’allò més bé en aquest tipus de terreny. Els tacs de 4 mm de profunditat funcionen molt bé en terreny sec, roques i també carretera. Quan està mullat, l’adherència també és bona.

Les Trail Talon podrien ser unes “tot terreny”, però en el cas de anar sempre per terreny fangós, o muntanyes amb pista molt humida, potser no és el calçat més adient, que això no vol dir que no vagi bé!

Per acabar, els aficionats/ades a les Ultres estaran molt contents amb les Trail Talon, ja que per llargues distàncies “tot terreny” és difícil trobar res negatiu d’aquest calçat.

L’únic aspecte negatiu (o no) és que els aficionats/ades a la marca Inov8 poden trobar la nova encarnació una mica “massa” esmorteïda. Es veu clar que les 275 estan destinades per un públic de llargues distàncies, potser per distàncies més curtes o no superiors als 40 kms, amb unes 250 us donaria una sensació més “natural running” amb un Drop de 4mm i menys “encoixinades”.

img_3167

En el tema del Drop la cosa ja és més personal de cada corredor/a, ja que per exemple per a mi, el Drop de 8 mm és important en el calçat trail, ja sigui per la varietat del terreny, la distància, etc… que fa que amb el pas de les hores, amb un calçat de Drop baix ens donarà la sensació de notar totes les “pedretes” que trobem pel camí. Això amb un calçat d’un drop/encoixinat superior, el pas de les hores es porta més bé.

Si prefereixes un Drop menor, llavors millor escollir la versió 250 i 4 mm. Si et pots permetre dos parells de calçat de trail,  les Trail Talon 250 poden ser millor per curses més curtes i / o més ràpides.

Salut i kms!

Per més informació i bon tracte, podeu trobar-les a Esports Maverick