Les Salomon Sense Ride van ser anunciades a l’estiu del 2016 i es van posar a la venda al juny de 2017. A les quals posarem a prova de resistència a la pròxima TDS d’aquest any. A opinió personal, Molt còmodes!

  • Construcció
 

Aquestes Salomon incorporen la tecnologia Endofit (un element tipus mitjó interior), Sensifit (superposicions de polímer extern integrades amb el sistema QuickLace*) i la llengua està lleugerament encoixinada.

*Quicklace: Sistema de cordada.

La flexibilitat és molt bona tot i que inclou la tecnologia de pel·lícules ProFeel, la qual reforça el calçat externament i això pot causar pèrdua de flexibilitat. La flexibilitat s’aconsegueix amb tres eixos flexibles laterals que travessen l’amplada de la sola. Hi ha un eix flexible similar a l’àrea de taló lateral. 

La propiocepció està bé, però és inferior en comparació amb la Sense Pro Max que és molt més acoixinada, i no té res a veure amb la S Lab Sense Ultra.

La sola té un gruix de 27 mm en el taló i 19 mm a la part davantera, 1 mm més que el que ofereix la S Lab Sense Ultra i amb un drop de 8mm. Aquesta sabata també compta amb la nova tecnologia de reducció de vibracions de Salomon anomenada Vibe, que consisteix en una inserció completa del material Opal a tota la sola, que absorbeix la vibració.

Això és diferent del Sense Pro Max (i el S Lab Sonic 2) on l’Opal té dues insercions separades: una a la part del davant i una al taló. La tecnologia Vibe està ben descrita en aquest vídeo:

 

La sola utilitza el material ContraGrip com és comú a totes les de la marca Salomon. Una sola molt versàtil per tot tipus de terreny en el cas d’aquestes Sense Vibe.

Aquesta sabata no és un producte pensat per a curses, ja que està pensat per entrenaments generals i per a rutes llargues. Jo personalment, si que l’utilitzaria en cursa de llarga distància gràcies a la seva comoditat, que això s’agraeix molt quan portes una bona pila de quilòmetres.

  • Part Superior

La part superior de les Sense Ride es construeix d’una manera molt similar a les sabates S Lab i inclou totes les tecnologies que han fet que les sabates S Lab es converteixin en un producte òptim gairebé perfecte dels productes de trailrunning. Com he comentat anteriorment, aquestes tecnologies inclouen EndoFit, SensiFit, Salomon QuickLace. Les Sense Ride també compta amb una plantilla OrthoLite que proporciona una mica més de coixí.

La malla superior és d’un material molt lleuger, però clarament més pesat i menys flexible que la malla utilitzada en el S Lab Sense Ultra. Aquesta malla tampoc s’asseca tan ràpidament com el S Lab Sense Ultra, les quals són consideracions importants a tenir en compte per segons quines rutes volem fer.

El Salomon Sense Ride té un volum molt gran que potser no s’adapta bé als peus més petits. La sabata està construïda d’una manera molt diferent a la utilitzada per al S Lab Sense Ultra. Sembla que està dissenyat per a peus més grans. El drenatge i l’assecatge associat estan bé.

Sembla que Salomon aquesta vegada a construït un calçat una mica més estàndard a nivell de tipus de peu. Aquestes sabates et donen més sensació d’amplitud un cop poses el peu a dins. Això amb qualsevol tipus de slab no passa ja que son sabates que s’ajusten molt al peu per poder tenir una màxim control i propiocepció. També és qüestió de gustos, ja que a nivell personal les he trobat lleugeres, s’ajusten molt bé al peu i s’arrapen molt al terreny.

  • Entresola

Amb una sola de 27 mm / 19 mm i un drop de 8mm, aquesta sabata hauria de sentir-se ultra-còmode, però no és així. Això és degut a la inclusió de les insercions opals que redueixen la vibració.

  • Sola

La sola externa té un disseny essencialment idèntic al S Lab Sense Ultra i utilitza el mateix material ContraGrip Premium. S’inclouen tres eixos flexibles de l’amplada de les sabates a la part davantera del peu amb un eix menor en diagonal al taló. Aquests afegeixen flexibilitat a la sabata, ja que d’una altra manera seria molt rígida, donada la inserció completa del material opal a la sola. 

I finalment un vídeo de presentació de les Salomon Sense Ride:

Salut i Quilòmetres!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies