Tour du Mont Blanc 170kms de muntanya

      Sense comentaris a Tour du Mont Blanc 170kms de muntanya

cattura_331_l

Tourdumontblanc

 

El Tour du Mont Blanc és un trekking espectacular que transcorre al voltant del massís del Mont Blanc, a través de territori italià, suís i francès. Regala, a qui el recorre, panorames únics de la cadena muntanyosa més alta d’Europa: rigoroses parets rocalloses, glaceres espectaculars, crestes impressionants, pastures i prats.

L’itinerari s’estén a gairebé 170 Km. Es pot recórrer en uns 10 dies de caminada, però segons el ritme o si el fem corrents (trailrunning), pot variat entre 8 – 4 dies. Es pot començar des de qualsevol punt de la ruta i acabar al mateix punt. En aquest cas nosaltres hem començat des de Chamonix, ja que quan acabem la travessa ens quedem per Chamonix uns dies a fer rutes diferents i a gaudir d’aquest fantàstic “paradís”.

Tota l’informació i reserves a:

http://www.montourdumontblanc.com/es/index.aspx

http://www.autourdumontblanc.com/es/

– 1a Etapa amb Sortida des de Les Houches direcció al refugi Fieux:

etapa1

– 2a etapa amb sortida des del refugi Les Fieux direcció al refugi Nant Borrant:

etapa2

– 3a etapa amb sortida des del refugi Nant Borrant direcció al refugi Robert Blanc (etapa acabada al 70% per culpa del mal temps):

etapa3

La 4a i 5a etapa no les vam poder completar per culpa del mal temps i de les tempestes. Eren 2 etapes bastant elevades, hi havia molt de risc i molts passos nevats.

A part eren etapes  d’unes 8 – 10 hores diàries que podrien haver sigut molt perilloses. Vam tenir la sort de que ens van poder portar amb furgoneta des del refugi on érem, fins el qual vam continuar la travessa al cap de 2 dies.

La ruta la teníem que continuar, ja que teníem tots els refugis del dies següents reservats. Tot i així, vam fer un intent de continuar la ruta plovent, que als pocs quilòmetres vam desistir. Va ser una tot una Aventura!

– 6a etapa sortin de La Fouly direcció al refugi d’Arpette:

etapa4

– 7a etapa sortint del refugi d’arpente direcció al refugi Les Ecuries de Charamillon: (aquí el GPS va fer un recte, no sabem perquè.)

etapa5

– 8a etapa sortint del refugi Les Ecuries de Charamillon al refugi del Lac Blanc:

etapa6

– Última etapa amb sortida des del refugi del Lac Blanc amb direcció cap a Les Houches:

últimaetapa

– Ruta a part del Tour, que és baixant del Lac Blanc a Chamonix:

variant etapa7

 

És un tour 100% recomanable. La millor època de l’any per fer-la és, de finals de juny a principis de setembre, que és quan no hi ha tanta neu i fa més bon temps.

Quan acabes la travessa, notes una plenitud interior i una felicitat, que és difícil d’explicar. El millor és viure-ho! Així que ja saps!!!

El que també et passa quan acabes la travessa, és que penses que el seguen pas serà fer el cim del Mont Blanc. Com que en aquesta ruta, l’has vist de totes bandes i a part la gent t’explica quines son les millor vies per pujar-hi, tu ja et vas fent a la idea de que la pròxima vegada que tornis serà per fer el cim!

Nosaltres ja tenim la via escollida per fer el cim (la via de Goûter) i data per l’any que ve!!!

Aquí un recull de fotos de les diferents etapes del tour, esperem que us agradin!

Salut i kms!

« 1 de 4 »