Tot basat en la meva experiència personal.

D’ençà que ja no estic tan enganxat al “dorsal” ni “al crono” per circumstàncies totalment lògiques de la vida (família, criatures, molta feina, no dormir, oci, etc.), les estones que puc sortir a “entrenar” intento que siguin de qualitat.

El que sí que aprofito, és combinar-ho amb més amb estones de bicicleta (GRAVEL), ja que últimament m’hi sento molt còmode i em va molt bé per treure impacte, guanyar fons, resistència i càrdio.

A la meva manera de veure-ho, ja que he pogut provar diverses combinacions, amb la bicicleta de carretera m’anava molt bé per guanyar fons, la BTT m’anava molt bé per guanyar força i explosivitat, però en el GRAVEL és on he trobat la combinació perfecta!

Fons, volum, força, càrdio, resistència i explosivitat.

No estem preparant cap cursa ni competició, però el que sí que intentem és no perdre “pistonada” per sentir-nos a a gust fent esport i perquè no, el dia que ens apuntem a algun esdeveniment sigui de córrer o de bici, ho puguem gaudir sense perdre-hi l’alè!

Aquí et passo uns quants punts que, des del meu punt de vista i la meva experiència persona al llarg dels anys de córrer i córrer, kms i kms he anat aprenent.

L’entrenament creuat és una tècnica que implica incorporar diferents tipus d’exercicis a la teva rutina per complementar el teu esport principal. Per als corredors de muntanya, l’entrenament creuat ofereix nombrosos avantatges, com ara:

  1. Prevenció de Lesions: Córrer a la muntanya és exigent per a les articulacions i músculs específics. L’entrenament creuat enforteix altres grups musculars, proporcionant un equilibri que redueix el risc de lesions per sobrecàrrega.

  2. Millora de la Condició Física General: En involucrar diferents tipus d’exercicis, millores la teva condició física general. Això inclou força, resistència cardiovascular, flexibilitat i equilibri, que es poden traduir en un millor rendiment en el trail running.

  3. Recuperació Activa: Activitats de baix impacte com el ciclisme poden ajudar en la recuperació activa, permetent que el teu cos es recuperi de l’impacte de córrer sense deixar de mantenir-te en forma.

  4. Enfortiment de Grups Musculars Específics: Esports com el ciclisme i l’esquí de fons poden enfortir els músculs de les cames, mentre que l’entrenament de força pot desenvolupar el core i els músculs estabilitzadors, essencials per al trail running.

  5. Desenvolupament d’Habilitats Complementàries: Activitats com el ioga o el pilates milloren la flexibilitat i l’equilibri, habilitats crucials per navegar pels terrenys irregulars i tècnics a la muntanya.

  6. Reducció de l’Avorriment i l’Estrès: La varietat en l’entrenament prevé l’avorriment i la monotonia, mantenint la motivació alta. A més, redueix l’estrès en els músculs i articulacions específics utilitzats en el trail running.

  7. Desenvolupament de la Resistència Mental: Participar en diferents esports i superar nous reptes pot enfortir la resistència mental, que és crucial per enfrontar les dificultats i la fatiga a les curses de muntanya.

Incorporar l’entrenament creuat a la teva rutina com a corredor de muntanya no només diversifica el teu entrenament, sinó que també optimitza el teu rendiment i benestar general.

Això és tot!

Salut i quilòmetres, molts quilòmetres!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies