Tot un orgull poder formar part dels 9 finishers de l’ALPINE RACE catalana!

Tal com ho descriu la revista VERTEX de la FEEC del mes març-abril d’on hi ha un reportatge molt extens i detallat sobre la travessa Joan Jubany on parla de la seva història i de com va passar de ser una idea a ser real, jo aquí a manera de “super resum” explico el que va ser la meva experiència en fer i acabar la travessa.

L’inici i final de la travessa és a la plaça d’Àreu (Pallars Sobirà, Catalunya).

És un dels recorreguts més exigents que he pogut fer al Pirineu català, ja que no es tracta de córrer i ja està. NO NO, aquí has de tenir el cap ben posat, has de tenir tècnica “alpina”, pràctica en progressió per crestes i està acostumat a l’altura i a l’estar exposat.

Inicialment, la travessa la vàrem començar el 2021 el Josep Pera, el Jordi Vidal, el Miguel Martinez i jo Francesc Martin. Però en arribats a l’altura de la pica d’estats que eren més o menys les 19:00 el Miguel va decidir retallar i tirar cap al refugi de Vall Ferrera i donar per finalitzada l’aventura.

La resta vàrem seguir fins a acabar, la idea era arribar per sota de les 24 Hores, però no va poder ser. Vàrem perdre molt temps intentant trobar un descens per una cresta que no es veia gaire bé perquè se’ns feia fosc. Vàrem acabar en un temps de 24 Hores i 36 minuts, els 3 que quedàvem el Josep, el Jordi i Jo.

Sé que la tornaré a fer una altra vegada per abaixar el temps, ja que la vegada la que la vàrem fer, vàrem perdre molt temps en un parell de trams on era de difícil accés, es feia fosc i no es veia gaire per on seguir. Ara que ja sabem el camí i els punts “putes”, tal com varen fer el Sergi Bañeras i el Jordi Vidal el 2022 que varen repetir i van abaixar el seu temps a 23 Hores i 7 Minuts.

Jo podria explicar les mils vivències i passos “infernals” pels que vàrem passar, moments durs, el començament amb la sortida vertical cap al monteixo, el pas per les crestes veines de la pica d’estats, però crec que el millor és que si teniu l’oportunitat de veure el reportatge de la VERTEX en quedareu meravellats/des.

 

Si torno a fer-la, en penjaré un reportatge molt més extens i detallat.

 

Salut i muntanya!!!

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies