Ara feia força temps que no ens tornàvem a calçar unes Salomon. Aquesta vegada, però hem volgut provar quelcom diferent i no tirar cap a la gamma SLAB que normalment és força més cara i la diferència amb segons quin model inferior no val la pena o pràcticament no ho aprecies “al tacte” però sí a la cartera! jej
 
En aquest cas les Salomon escollides han sigut les Pulsar Trail PRO, per un preu dins de “lo normal” però amb prestacions de gamma SLAB.
 
No és un calçat assignat a la ultradistància, però si ens pot ser molt còmode/ràpid a distàncies mig-llargues 50-70 km. Calçar-la més estona ja pot ser que se’ns facin dures i molestes al no tenir una sola que amortitzi gaire amb el pas de les hores.
 
És difícil no aturar-se i mirar fixament les Salomon Pulsar Trail Pro. Home, aquesta vamba mola.
 


L’escuma Energy, sorgeix de Salomon, Energy Blade (placa de TPU corbada) i la tecnologia R-Camber (fantàstica per a la part mitjana/avantpeu) funcionen a l’uníson i donen alhora una transició suau i un córrer altament sensible.

En general, la sensació sota els peus és mitjana/ferma en lloc de suau, cosa que esperaries d’una vamba Salomon. Per si sola, l’escuma Energy Surge és una escuma ben encoixinada, resistent i sensible amb un duròmetre mitjà/suau, i la caiguda total és força estàndard (taló de 33 mm, avantpeu de 27 mm, caiguda de 6 mm). Salomon les descriu com a calçat amb “màxima amortització”, però no ho és realment quan es compara amb les Ultra Glide per exemple. Si, tenen bona sola per esmorteir bé el terreny, però no és el que busques si vols fer ultra distància.

La placa que porta dins la sola, dona molt bones sensacions, ja que et sents ràpid i amb control, un combo que equival a passar-so bé en els senders. Algunes vambes de trail “maximalistes” tenen les seves plaques intercalades entre les escumes, però les Salomon Pulsar Trail Pro la munta entre la sola exterior i l’entresola. En lloc d’una compressió completa sobre les escumes més suaus i la sensació de rebot, la col·locació de l’Energy Blade ofereix un córrer que és eficient, àgil i suau amb menys rebot.
 

Les Salomon Pulsar Trail PRO de les coses bones que té, és que és força competent sobre un terreny moderat i tècnic. Amb el cordat ben ajustat, amb la mitja-canya tipus mitjó de la zona del turmell, la part superior de malla robusta i altament duradora combinada amb la tecnologia Sense-fit ajuda al fet que la part superior bloquegi el peu fins a la plantilla quedant el peu perfectament unit a la vamba.

Per terrenys tècnics són molt correctes i molt estables!

La sola exterior Contragrip amb tacs de 3,5 mm és més que competent, i pot fer front a un terreny suau o perillós, sigui sec o humit.
 

COSES A TENIR EN COMPTE:

És una vamba força prima, per als corredors amb peus moderats a amples, segons com te les pots notar massa estretes o que a la zona mitjana del peu hi notes pressió.

Per mi, el punt feble d’aquestes Pulsar Trail Pro és a la zona del mitjó/turmell que porta. A simple vista et pot fer la sensació que al ser en forma de mitjó deu et deu collar molt bé el turmell i que no hi entren pedres, però nanai. 

Entren pedres i pedrotes, potser en futures versions sí que ho fan més prim i tanca més la zona del turmell, fent com de polaina i ja de pas donant la sensació que tens el turmell més collat. Això en baixades tècniques/frenètiques és important.

SALOMON PULSAR TRAIL PRO CONCLUSIÓ

És una opció més prima, més agressiva i tècnicament competent. És única i molt versàtil. En realitat, les Pulsar Trail Pro és una de les poques vambes que escolliria per córrer ràpid en pista i terreny tècnic, però no per fer-hi un munt d’hores.

Salut i muntanya!

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies