Més còmodes, més polivalents, però menys durabilitat…

Aquí t’explico la meva opinió després de portar aquest model de vambes des de 3 generacions anteriors fins a l’actual 4.

Primer de tot aquest model “TIMP” és un model de vamba que podríem dir que és una “vamba força versàtil”.

És una vamba que es porta bé en llocs on hi pot haver trams amb poc fang, pedra tipus grava petita, pista forestal, algun tram amb asfalt. Però no són unes vambes per terreny tècnic o molt pedregós, ja que no estan pensades per aquest tipus de terreny.

Està clar que a simple vista ja veus que són unes vambes pensades per la llarga distància, potser no tant com la seva germana gran les olympus 5, però que ens donarà molta comoditat durant quilòmetres i quilòmetres per terrenys “estàndard”.

Característiques

  • Pes: 310-315 grams aprox. segons talla
  • Drop: 0 mm
  • Amplada de la sola: 29 mm
  • Material de la mitja sola: Altra EGOMAX
  • Upper: malla  “Quick-dry Air Mesh”
  • Tècnica de carrera: neutral

 
Upper

La part de l’upper està compost per la malla “Quick-dry Air Mesh” d’Altra, a part de donar una bona transpirabilitat, també és una malla molt robusta la qual va lligada a una bona durabilitat. Que sigui robusta no vol dir que ens notem el peu molt “atrapat” al contrari, una cosa bona que té la casa Altra és que el peu sempre va força lliure dins la vamba. Així i tot, per terreny massa tècnic ens pot fer la sensació que el peu balla una mica, per això repeteixo, no estan pensades per terreny molt tècnic on de veritat necessites unes vambes que et collin bé el peu.

Deixant l’upper de banda i seguin parlant de la part de dalt de la vamba, la llengüeta és d’un bon gruix, prou per no ser massa llengua ni tampoc semblar un “paper de fumar”, això fa que la vamba sigui còmode i que no ens molesti la llengüeta en el cas que ens cordem les vambes massa fort.

Mitja sola

Feta amb el material d’espuma d’Altra amb el nom de EGOMAX, a la part davantera hi ha tres forats que són per drenar la vamba quan estem per terrenys humits o molls directament. Així d’aquesta manera tardarem més a notar que la part del davant de la vamba s’ha quedat “xopa” (a veure, si fots el peu en una bassa que vols?…)

 També trobem que encara que es vegi una vamba amb molta altura de sola, que no us enganyi. No és un “blandiblue” se sent molt ferma i respon molt correctament en terreny compacte/irregular on pot tirar hores i hores sense patir de regirar-te el peu perquè la vamba sigui massa troba, doncs no.


La sola

No és una sola vibram com la porta la seva germana gran les olympus 5, però per segons quin terreny, s’arrapen molt bé. Si el terreny comença a ser molt tècnic, llavors si que la cosa canvia i trobem que ens pot faltar més grip per poder anar amb més seguretat en ascensos o descensos per canals pedregoses.

Amb terreny fangós també es comporten, però sense anar a extrems, en canvi, en terreny enfangat tècnic no és el seu lloc.

Per terrenys tipus asfalt, pedra compacta, fang moderat, corriols semi tècnics, pista forestal la sola és més que suficient.

Hi ha un però! La durabilitat no és molt alta, en el taquejat hem notat que amb no molts quilòmetres (uns 300 acumulats) ja s’han deteriorat diferents zones i inclòs algun tac ja ha saltat. Això amb models de la mateixa casa, però amb sola vibram o amb un MaxTrac diferent (tipus lone peak) duren molt més.

En Resum

És una vamba molt versàtil que pots portar a la majoria de curses i entrenaments de tipus trail. Tens vambes per rodar hores i hores còmodament sense tenir la sensació que portes molles als peus. La mitja sola és prou suau perquè no falti l’absorció dels impactes, però sense ser tan suau on es pugui tornar inestable.

Un “tot terreny” no massa tècnic.

 

Salut i Quilòmetres.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies