Aquestes si, aquest son les “Ultreres per excel·lència

Amb el pas dels anys he tingut la sort/oportunitat de provar tota mena de vambes, marques, drops, taquejats, etc…

Sempre havia estat reticent a calçar-me unes Hoka, perquè un parell de vegades que les havia provat, em regirava el peu o em passava qualsevol cosa, bé que al final no m’inspiraven confiança per fer ultres de llarga distància i menys per terrenys tècnics.

Durant moltes ultres les meves companyes fidels han sigut qualsevol dels 3 models amb més amortització de la casa Altra, concretament les Timp, les olympus i les lone peak pel simple fet de la llibertat dels peus dins aquesta marca i la confiança en terreny tècnic.

Fins que un dia, vaig pensar, que collons… com que havia de renovar el calçat perquè les últimes olympus ja estaven “rebentadíssimes” i carregades de quilòmetres, vaig tornar-me a mirar la casa Hoka.

Deixant de banda la meva experiència inicial de fa molt temps, tenia molts companys de cursa que cada vegada em parlaven millor de les Hoka i em deien que no penses en el passat, que havien canviat molt.

Doncs bé, som-hi! Vaig començar a buscar de nou les que serien, per sorpresa meva, les millors companyes per les ultres de llarga distància de bon tros!! (Ull! És una opinió personal!) Vaig estar estudiant drops, taquejat, mirant altres reviews, analitzant al detall les característiques de les vambes fins que vaig trobar les Hoka Mafate Speed 3.

Només dir que amb un sol parell d’aquestes vambes, vaig fer un munt d’entrenaments i després d’un bon grapat de quilòmetres me les vaig endur com a calçat oficial de la Andomita Ultra Trail de 420 km i 20.000 D+, cursa la qual vaig guanyar per cert… Van ser les vambes que em van acompanyar en tota la cursa i no me les vaig canviar en cap moment!

Només canvi de mitjons i bé si… els últims 10 quilòmetres si que em vaig canviar les vambes per unes Altra olympus perquè les Hoka se m’havien mullat i no volia acabar amb els peus estovats ( Vaig acabar la cursa amb els peus intactes i sense una sola ampolla o “roce”).

TOTAL, que al final vaig “jubilar” el meu primer parell de mafate speed 3 amb 1.400 km i la sola estava molt sencera encara! Les vaig jubilar perquè ja havien perdut les seves propietats d’acotxament i amortització. Al final et feia la sensació que estaves corrents amb unes “espardenyes sardanistes”.

Resum breu i clar de les propietats d’aquestes magnifiques ULTRERES:

  • Upper:

  • Tacs i Sola:

  • Amortització:

  • Drop de 4MM

  • Recomanació:

Personalment, recomano aquestes vambes a corredors/es que els agradi la llarga distància/tècnica i tenir els peus “còmodes” durant hores i hores. Es comporten molt bé per tota mena de terreny gràcies a la seva sola vibram megagrip pel que fa al terreny tècnic i per terrenys més “pisteros” la composició i col·locació del taquejat és molt agradable per donar-li hores i hores de gasto!

Corredors/es que no fan molts quilòmetres setmanalment, però que volen tenir unes vambes que els durin molt de temps. Al ser una vamba amb un taquejat molt correcte, són unes vambes que l’hi pots anar donant corda dia a dia, sigui poc o molt, que aguanten molt, moltíssim.

Personalment, he trobat que són unes vambes que no pesen molt per la fisonomia que tenen, que pot enganyar. Són unes vambes molt correctes tant per fer 10km, 20, 5 o 80!

Les he trobat molt polivalents. A veure, està clar, no són unes voladores i tampoc estan pensades per a fer la cursa de 5-10 km del poble per sota de 3:00 min/km.

Que et serviran? Si i tant, però per fer això, agafa’t unes vambes més “voladores” i no unes ultreres com aquestes.

De fet, la definició correcte és “ULTRERES” 100%

Amb això te’n vas a fer una Ultra Pirineu, com una Matagalls-Montserrat, com una UTMB o la marató del Cap de Creus i acabaràs amb els peus de conya i amb unes vambes llestes per la pròxima ultra seguríssim! (a no ser que siguis un/una destroyer que no té gens de cura del calçat) Important, si cuides el calçat, cuides els peus! A la fi, són els nostres “pneumàtics”

Salut, quilòmetres i muntanya!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies