Què dir d’una de les vambes mítiques del món del córrer com són la família CASCADIA de la casa Brooks.

La diferència està en el fet que, aquesta vegada a la versió 16 han fet un canvi radical pel que fa a estètica, confort, sola, taquejat, etc…

No tenen res a veure amb la versió 15 o la 14 o la 13. Totes les versions anteriors a la 16 tenien moltes coses en comú com ara l’estètica o el taquejat. Sí que hi havia petits canvis entre versions, però mai eren massa dràstics o que canvies molt la vamba d’un model a l’altre.

Aquest cop ho han fet del tot!

Jo no calçava unes brooks cascadia des de la versió 8, vaig tenir unes cascadia GTX (goretex) versió 14 i res més.

Les cascadia 8 van ser de les meves primeres vambes de córrer i sempre n’he tingut un molt bon record.

Ara després d’uns quants anys he volgut retrobar-me amb els inicis per veure si les sensacions que transmeten són les mateixes.

Anem per feina…


La sola exterior actualitzada de la Cascadia 16 compta amb uns tacs en forma de fletxa que eliminen fàcilment el fang i s’adhereixen a les superfícies relliscoses. Als senders secs i rocosos, on les relliscades són inevitables, es comporten molt bé i ens sentim segurs tant en l’ascens com en el descens.


En l’àmbit de comoditat en general, aquestes vambes de trail no és per a aquells que busquen l’experiència més íntima en el camí. Encara que la nova sola fa que sigui més tova i fa una bona feina traduint el que hi ha sota els peus, no esperis sentir les ondulacions més petites. Per a aquells que volen una protecció extra on la sensibilitat no és necessària, aquesta és una gran elecció.

Encara que aquesta vamba és increïblement còmoda per a la majoria, la darrera actualització ha transformat completament l’ajust. La part superior és lleugera i més flexible, l’entresola és suau i la part davantera del peu ara se sent àmplia. La mida és fidel a l’ajust també. En resum fa la sensació que s’ha d’adaptar bé a qualsevol mena de peu.

Tot i això, si estàs acostumat a l’antic ajust de les Cascadia, t’enduràs una sorpresa. La talonera i el collarí semblen ser més rígids, amb un pessic més estret a la part del darrere. Tinguis el peu que tinguis, has de saber que la copa de la sabatilla bressola completament el taló, on abans era una mica més curt. RECOMANO QUE Assegureu-vos de provar aquesta vamba abans de comprar-la, especialment si esperes la mateixa mida i ajustament que els models anteriors!!!

Pel que fa al pes, pels models Cascadia, aquest és un dels més lleugers, tot i tenir els materials més pesats de la part superior i l’entresola.

Una cosa bona en portar el nom de CASCADIA a la vamba és que són vambes que duren molts quilòmetres. De tots els quilòmetres que l’hi porto fets el dia d’avui (227km) sobre terreny rocós i sorrenc a les muntanyes, la vamba segueix semblant nova, sense cap desgast significatiu. La sola sembla intacta (dins el que cap, lògicament porta 227kms, noves, noves no estan clarament), i només hi ha algunes esgarrinxades al lateral.

En resum!
La Brooks Cascadia 16 és una vamba de trail runner molt resistent que està feta per córrer per terrenys escarpats. És un model tradicional que ofereix una comoditat extra per als que trepitgen el taló i l’avantpeu per igual. El canvi d’aires de la nova CASCADIA té un nou ajustament que a alguns els agrada i a altres no, però per la seva estabilitat, excel·lent tracció i opcions per a un ajustament més ampli, no hauries de deixar passar aquesta vamba, si pots prova-la i tu mateix en treus conclusions.

Pel que fa a mi, personalment, és una vamba que me la posaria per fer tota mena d’entrenament. PERÒ per curses de llarga distància no, crec que en el pas dels kms i les hores es convertiria en una vamba dura de collons, millor optar per vambes amb més amortització a la sola.

Per curses fins als 50-60kms crec que és una vamba que no et decepcionarà!

 

Salut i quilòmetres!

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies