Ja han passat uns quants anys (des del 2017) que no fèiem un post sobre la motivació per córrer. Reflotem un antic post del 2017, perquè pensem que és un post que pot servir a molta gent que ara està en hores baixes i necessita tornar a despertar “l’espurna” que tenia quan corria.

Hi ha gent que s’ho pot prendre com si fossin els manaments de la motivació per córrer, altres poden pensar que és una ximpleria agafar-so com si fossin “manaments”, que cadascú s’ho agafi com vulgui!

El que està clar és que repassant una mica les bases que et comento a les línies de sota, quelcom se t’hauria de despertar per tornar a tenir ganes de sortir a córrer motivat.

  • Diverteix-te fent el que més t’agrada.

Entrenis o corris pels motius que siguin, ho faràs millor si tens una petita dosi de diversió. Prova de canviar la zona per on corres per sortir de la zona rutinària, intenta quedar amb més gent per fer esport, prova de córrer amb música, comprat calçat esportiu nou així tens una excusa per sortir jejeje

Si no t’estàs divertint mentre corres, és que alguna cosa passa. També dir que quan el teu nivell de competició és més alt, és més difícil que gaudeixis amb l’entrenament i competició. Però, cal dir que si aconsegueixes divertir-te, el teu rendiment serà millor. Sempre pots pensar en els teus inicis quan començaves a córrer, perquè ho feies i intentar mantenir aquella “espurna”.

  • Assegura’t que estàs assolint les metes que et vas proposant. (I deixa d’influenciar-te per les xarxes socials i el que diran la gent si fas un marca o altre. QUE TE QUITEN LO BAILAO!!)

Sigues conscient de la teva evolució, ja sigui en l’àmbit de marques, posicions o per un treball ben fet. Estigues orgullós del que fas i no et centris únicament en el que hauries d’haver fet o en què podries haver millorat.

  • Escull objectius que s’ajustin a les teves possibilitats.

Entre poc i massa, no cal anar a buscar la meta desmesurada o la massa fàcil pel teu nivell. D’aquesta manera quan pensis en la posició que pots obtenir en una cursa, la marca o bé la duresa i quantitat d’entrenaments, sigues conscient i mou-te dins els teus límits. No et flipis! de kilian només n’hi ha un!

  • Busca altres activitats alternatives al córrer.

Entrenar dur, treballar fort i cuidar-se és molt bo, però sense arribar a l’extrem d’obsessionar-se per córrer. És bo buscar activitats que t’ajudin a desconnectar, sempre que no siguin perjudicials pel teu rendiment esportiu és clar. No tenen per què ser activitats esportives, poden ser més de tranquil·litat. Escalada, senderisme, bicicleta, raquetes de neu…

  • Repassa els teus errors de forma constructiva.

A vegades cometem errors i ens serveixen per millorar. Repassa bé en què has fallat i no t’hi capfiquis, al contrari, busca la manera de donar la volta a l’error i convertir-ho en una millora. Dels errors s’aprèn i molt!!!

  • Recorda com has arribat a les teves millors marques.

Moltes vegades ens estanquem en moments bons del passat i ens pensem que en el present ha de ser igual. TANT DE BO SEMPRE FOS AIXÍ OI?

Recorda en la bona feina que vas fer per poder aconseguir les marques o posicions i no pensis només en el moment que les vas aconseguir. Un bon resultat sempre ve lligat d’un esforç i treball, és convenient que ho recordis perquè et serveixi de model per futurs reptes.

 

Salut i muntanya!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies