Review Altra Superior 5 després de 92 quilòmetres per diferents terrenys i zones.

A primer cop d’ull:

  • vamba lleugera de caiguda DROP 0 per a carreres ràpides en terrenys tècnics
  • Millor embolcall i seguretat al mig del peu que la versió anterior
  • Malla superior més transpirable
  • Puntera reforçada versus versió anterior

ALTRA continua avançant com a innovador en el món de les sabates en forma de peu. Dins d’aquest nínxol, tenen molta cura de no canviar massa sobre una sabata determinada. Si funciona, no ho toquis!

En aquestes Superior la major part del canvi s’ha centrat en l’actualització de la part superior i la sola exterior. No hi ha molt més a dir. Manté els atributs de la branca Superior, inclosa la comoditat *FootShape i la plataforma d’amortiment de 21 mm.

Amb una alçada de 21 mm (bastant prima) i el DROP 0, es tracta d’una vamba amb un amortiment mínim. L’entresola *Quantic és la mateixa que la versió anterior. És suau i flexible que permet una bona sensació en contacte amb el terra. Aquesta vamba és per a aquells/es a qui els agrada la sensació més natural i la connexió amb el terra. 

En el cas que no t’agradi notar tant el terra, les Superior porten una malla protectora que es pot posar i treure segons el terreny al qual anem a córrer.

*MaxTrac també és un component “clàssic” de les vambes Altra. Aquesta sola actualitzada és prometedora per a una gran varietat de superfícies. El compost de goma en si és enganxós. A més, la renovada zona exterior del nou model proporciona una adherència multidireccional.

La malla de la part superior ha estat redissenyada i és molt transpirable. La puntera també ha estat reforçada amb unes proteccions força més dures que la versió anterior, donant-nos més robustesa a l’hora de baixar per terreny molt pedregós i tècnic. Així no ens hi deixem els dits del peu!

Pel que fa a l’ajust, és el que podríeu esperar d’Altra. Un avantpeu en forma de peu més ample és molt còmode per a gairebé qualsevol forma i mida del peu. La part mitjana del peu i el taló molt ben embolicats mitjançant una llengüeta força ample, proporciona la seguretat necessària per a gairebé qualsevol nivell de corredor/a. 

La llengüeta és una llengua d’una sola peça que forma part de la part superior de la vamba, només s’obra per un cantó. La part superior continua des del costat de l’arc del peu, cap amunt i per sobre de la part superior del peu i està connectada a la part superior del costat lateral del peu. Per tant, el peu ens queda “abraçat” per la llengüeta i això ens fa sensació de comoditat.

La Superior 5 és una vamba lleugera i molt dinàmica. Encara que tingui la sola encarada al terreny tècnic, també és una vamba que per pista o corriol senzill es nota molt còmode. En aquest cas podríem dir que es notaria com si portessis unes vambes del tipus “voladores”. La sola *MaxTrac proporciona una gran tracció i adherència en qualsevol terreny.

El material que cobreix la caixa dels dits és lleugerament més rígid que la versió anterior, tot i que manté la seva transpiració i drena ràpidament. La part superior que envolta el taló i el mig del peu, se sent més duradora; l’estructura afegida proporciona un ajustament més segur i no notes PER RES que sigui un calçat  voluminós o pesat.

Però ULL!

Aquesta vamba no està pensada ni per llargues distàncies ni per corredors/es pesats. Per aquest perfil de corredors/es ja hi ha models amb un xic més d’amortiment a la sola i pensades per la llarga distància.

La finalitat d’aquesta vamba és:

  • Entrenaments curts o intensos per qualsevol mena de terreny.
  • Si l’entrenament és llarg, no passar gaire més dels 40 km, ja que encara que es porti la malla de protecció de roca, sota la plantilla, ja començareu a notar les pedretes del terreny i pot ser molt molest. TOT I QUE… Pot haver-hi corredors/es que sí que els agrada fer llargues distàncies i notar-ho tot. (jo inclòs jejejj)
  • Curses de no més de distància marató.
  • Corredors/es lleugers (60-70 kg)

Altra sembla haver ampliat l’avant-peu a les Superior 5 en comparació amb les versions anteriors. Per als fanàtics de la marca Altra, potser no noten el lleuger augment de l’amplada de la caixa de dits, però per a aquells que no han corregut mai amb Altra, l’hi pot fer la sensació que córrer amb vambes de pallasso jejejej. 

CONCLUSIÓ

Les Superior 5, podrien ser una vamba guanyadora per molts corredors/es. Són còmodes, lleugeres, de caiguda zero i mitjanament robustes. Poden cobrir qualsevol terreny i qualsevol mena de cursa que li demanis (sense passar-se gaire de quilometratge 40 Aprox.). Si busqueu una vamba minimalista, senzilla però amb les suficients característiques pel corredor/a popular, proveu-les! Potser descobriu que el DROP 0 us agrada!

Sí, potser el preu del voltant dels 120 € pot tirar enrere a més d’un. 

En resum, recomano Altra Superior 5 als aficionats lleials al DROP 0 i als nous corredors de trail que no necessàriament necessiten ni volen una alçada màxima d’amortiment a la sola.

Salut i Muntanya!

*Tota informació a Altrarunning

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies