La nova versió d’aquestes olympus, físicament no tenen res a veure amb les versions anteriors.
Sembla que “trenquin” una mica amb aquella imatge tan maximalista que caracteritzava la gamma olympus de la casa americana Altra.

Abans que llegeixis aquesta review, et deixo clar que personalment, sempre he sigut un corredor “pro Altra” per tant, et pots pensar que només sé dir coses bones d’aquesta marca. Doncs potser si! Però si hi ha quelcom dolent doncs també ho diré, jo només tracto d’explicar la meva opinió totalment irrellevant sobre el calçat del qual tracta aquesta review.

Dit això, gas! Anem per feina…

Aquestes vambes estan pensades per la llarga distància o per entrenament llargs, ja que no són unes “voladores” com es pot veure. El que si que us puc assegurar que en les llargues distàncies, sigui el terreny que sigui, es porten més que bé! Es noten còmodes en tot moment, tant si vas per pista com per sender com per terreny molt tècnic i pedregós.

Impressions

L’Altra Olympus 4.0 és molta vamba… És gran si, et pot fer sensació de “sabatot” però un cop les calces, la sensació canvia. Són pensades per aguantar i aguantar el que l’hi posis, per això el cos d’aquestes olympus es veu robust i amb bona amortització.
Afortunadament, la vamba no és massa pesada per semblar tant “sabatot” si ets un corredor amb tècnica i ràpid, t’hi faràs de seguida i t’oblidaràs que vas amb “ensabatat”. Són molt polivalents, bona transpiració per la part del davant i ben reforçades per punta i laterals.


La part del taló també es veu molt reforçada i es nota un cop la calces. La recepció contra el terra un cop acabes la gambada és molt agraïda per tota l’amortització i amplitud de la sola que hi ha al darrere.
La sola exterior està formada per un compost de cautxú enganxós (Vibram Megagrip) i, combinada amb uns amplis tacs, pots baixar confiat per qualsevol mena de terreny, ja que s’arrapen com la mare que les va… Tot i en terreny fangós i moll.

Protecció

A l’hora de mantenir el peu fora de perill, no hi ha dubte que l’Altra Olympus 4.0 farà la feina.
Com he comentat, l’amortiment i la sola exterior fan la seva feina quan s’executa sobre diverses roques, arrels, seccions pavimentades o qualsevol altra cosa que et trobis pel camí.
L’Altra Olympus 4.0 també compta amb una puntera reforçada que us permetrà mantenir els peus fora de perill de roques, arrels, rabasses, etc… estan molt ben protegides.

Durabilitat

Aquestes han passat per la prova de foc de córrer la Gran Ultra Trail de Tarragona de 100 Milles després d’uns 200 kms d’entrenaments. Doncs és per flipar l’estat de la sola i el taquejat després de tanta tralla de pista, fang, roques, aigua, grimpades. N’estic segur que altres vambes amb el mateix tipus de taquejat i vibram ja estarien molt més trinxades.
Aquestes veient com se senten un cop te les calces, després del “tute” que porten, ja et dic jo que encara l’hi queden molts quilòmetres a fer.
Deixant de banda la sola, després hi ha el tema del upper i el cos en si de la vamba. Doncs….. Està intacte! Ni un forat, ni una esparracada, res!
Sensibilitat i rapidesa

L’Altra Olympus 4.0 és una vamba molt vàlida per agafar bons ritmes, però probablement no és la millor vamba per a curses de trail molt ràpides.
La vamba no és que no et serveixi per fer una cursa de 20 km a foc, sinó que és només una vamba amb un amortiment màxim que no està dissenyada amb la màxima velocitat com a prioritat.
Si el que busques és la velocitat i distàncies curtes, dins el drop 0, et recomanaria una Altra Superior o una Altra Lone Peak que són menys “sabatots”

Confort i ajust

En tema talles, la marca Altra ja de per si és una marca que “talla gran” és a dir i per posar-te un exemple clar. Jo calço un 45 normalment en qualsevol calçat, un 45 1/3 en les Salomon, en Altra haig d’agafar un 44,5 (28,5 cms). Si agafés un 45, em sobra moltíssim!
La part dels dits, res a dir, amplitud a manta com totes les de la casa Altra, tens espai de sobres per anar amb els dits “sueltos”, però sense perdre el tacte amb el terreny ni que les vambes vagin on vulguin. En tot moment notes el turmell ben agafat, la part del mig del peu també ben subjecte i tens control total de la trepitjada.

Conclusió

L’Altra Olympus 4.0 és el cavall de batalla de les vambes d’Ultra, sempre vist des d’un punt de vista personal i totalment irrellevant, però amb els calçats que he arribat a provar i amb els anys que porto fent ultres, puc dir amb soltura que aquestes SI són les vambes d’ultra trail que millor m’ofereixen en tots els aspectes d’un corredor amateur com jo.
Drop 0, durabilitat, polivalència, rapidesa, amortització, adheriment a qualsevol terreny, transpirabilitat.

Salut i quilòmetres!

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies