• Diverteix-te fent el que més t’agrada.

Entrenis o corris pels motius que siguin, ho faràs millor si tens una petita dosis de diversió.

Si no t’estàs divertint mentre corres, és que alguna cosa passa. També dir que quan el teu nivell de competició és més alt, és més difícil que gaudeixis amb l’entrenament i competició. Però, cal dir que si aconsegueixes divertir-te, el teu rendiment serà millor. Sempre pots pensar en els teus inicis quan començaves a córrer, perquè ho feies i intentar mantenir aquella “espurna”.

  • Assegura’t que estàs aconseguint les metes que et vas proposant.

Sigues conscient de la teva evolució, ja sigui a nivell de marques, posicions o per un treball ben fet. Estigues orgullós del que fas i no et centris únicament en el que hauries d’haver fet o en què podries haver millorat.

  • Escull objectius que s’ajustin a les teves possibilitats.

Entre poc i massa, no cal anar a buscar la meta desmesurada o la massa fàcil pel teu nivell. D’aquesta manera quan pensis en la posició que pots assolir en una cursa, la marca o bé la duresa i quantitat d’entrenaments, sigues conscient i mou-te dins els teus límits.

  • Busca altres activitat alternatives al córrer.

Entrenar dur, treballar fort i cuidar-se és molt bo, però sense arribar a l’extrem de obsessionar-se per córrer. És bo buscar activitats que t’ajudin a desconnectar, sempre i quan no siguin perjudicials pel teu rendiment esportiu. No té perquè ser activitats esportives, poden ser més de tranquil·litat.

  • Repassa els teus errors de forma constructiva.

A vegades cometem errors i ens serveixen per millorar. Repassa bé en què has fallat i no t’hi capfiquis, al contrari, busca la manera de donar la volta a l’error i convertir-ho en una millora.

  • Recorda com has arribat a les teves millors marques.

Moltes vegades ens estanquem en moments bons del passat i ens pensem que en el present ha de ser igual. Recorda en la bona feina que vas fer per poder aconseguir les marques o posicions i no pensis només en el moment que les vas aconseguir. Un bon resultat sempre ve lligat d’un esforç i treball, és convenient que ho recordis perquè et serveixi de model per futurs reptes.

 

Salut i muntanya!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies