Aquells/es que ho resumeixen tot en números sense tenir en compte les senyals que ens proporciona normalment el nostre organisme, estan dirigits al fracàs a mig plaç. Pot ser que al principi les millores siguin continues i espectaculars, però tard o aviat vindran les molèsties, després és possible que les lesions, les males sensacions i el cansament crònic.

Es pot evitar arribar a aquestes situacions i anar pel “bon camí”, controlant i escoltant correctament les senyals que ens envia l’organisme. Sembla quelcom subjectiu entrenar per sensacions, però és així. És una qüestió de sentit comú.

Si en un rodatge et trobes cansat/ada i a partir d’un ritme “alegre” vas incòmode, notes molèsties a les cames més del normal, has d’afluixar el ritme fins el punt on et trobis còmode. Si tot i així continuen les males sensacions, és una senyal clara de que el teu organisme no està assimilant l’entrenament i has de descansar més. En aquest cas tens que parar un dia més, aquella setmana o aplicar-te massatges de descarrega. No tots els dies ens trobem igual, ja que les qüestions del dia a dia tals com la feina, el clima, les relacions personals, influeixen molt en l’estat físic i s’ha de tenir en compte al entrenar, sobretot si anem a fer sèries.

ELS RODATGES

Per controlar les sensacions hem de realitzar els entrenaments de manera progressiva, començant bastant més suau que quan acabem l’entrenament. Ja va bé si ens dona la sensació que podríem haver anat més ràpid. Aquesta progressió sempre és relativa ja que hi haurà dies que començarem més ràpid i serà el mateix cos el que augmentarà la intensitat.

LES SÈRIES

No és necessari realitzar totes les sèries fortes, el correcte seria fer l’ultima casi a tope i les anteriors a ritmes menors, siguen la primera la més suau. El cos té memòria selectiva i només recordarà les últimes sèries de cada entrenament. Si et costa acabar les sèries i et recuperes malament , significa que aquests ritmes son excessius i els hauríes d’ajustar a la baixa a les pròximes. Si no has pogut acabar-les o a les 2 o 3 últimes vas més lent/a, és que estas entrenant molt per sobre de les teves possibilitats.

LA MENT

La ment, juga un paper molt important en l’entrenament, per això és important aconseguir relaxar-la, deixant volar els pensaments. En aquests casos, escull sempre pensaments positius i agradables mentre estas rodant. Si ets incapaç/a de relaxar la teva ment mentre rodes, es que vas massa ràpid.

 

Salut i Muntanya!

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies