Per fer un bon entrenament no és necessari ni obligatori tenir un entrenador/a personal. Hi ha persones a les quals els hi pot anar bé o no la presència d’algú que t’ajudi en els teu entrenaments. Però és important conèixer els avantatges de tenir un entrenador personal i el que t’aporta.

Un entrenador/a personal és algú amb experiència en el mon del running i de l’esport que et pot ajudar i assessorar a l’hora de planificar millor els entrenaments.

Aquí uns exemples:

Avantatges de tenir entrenador/a personal

Experiència

Un entranador/a personal t’aporta els seus coneixements i experiències del llarg de la seva carrera esportiva amb els que pots planificar correctament el teu pla d’entrenament i corregir els errors que pots cometre. Es tracta d’una possibilitat especialment recomanable si ets principiant i no vols cometre erros importants en el mon del running.

Entrenament personalitzat

A diferència d’un entrenament en solitari o en grup nombrós, un entrenador/a personal enfoca tot l’entrenament cap a tu. Un entrenador particular coneix els teus punts forts i dèbils, on pots millorar i escull l’entrenament més adequat en funció de la teva carga de treball. A més, ell/a buscarà els exercicis i millors ubicacions on l’entrenament sigui òptim.

Si necessites qualsevol tractament específic, per lesió o per malaltia, t’ajudarà a buscar els millors exercicis adaptats a tu.

Evitar lesions

L’experiència i els coneixements d’un entrenador/a personal et poden ajudar a prevenir les lesions, ja que la supervisió que realitza del teu entrenament l’hi permet corregir els possibles errors d’enfocament i execució dels exercicis que facis.

Motivació

Un dels millors avantatges de tenir entrenador/a personal és que et pot servir per mantenir o incrementar la teva motivació a l’hora d’entrenar. La rutina és un dels pitjors enemics per ser constants en l’exercici, un entrenador/a et serveix de guia, t’ajuda i t’exigeix més, perquè puguis arribar als objectius que t’has marcat.

Progrés continu

També, un entrenador/a personal és qui vigila i garantitza que els seus entrenaments siguin eficaços i et permeten tenir un progrés correcte, millorant la teva força, resistència i agilitat.

Els avantatges de tenir entrenador/a personal son molts i variats, Però també hi ha alguns inconvenients.

Cost econòmic

Tenir un bon entrenador/a personal no és gratis. Quan millor sigui el que busques, més car serà. No és que contractar un entrenador personal sigui arruïnar-te, però la qualitat es paga i és un factor que has de tenir en compte.

Menys llibertat

Si et consideres una persona autodidacta i t’agrada aprendre per tu mateix/a, és possible que no sigui una opció adequada per tu, tenir un entrenador/a personal. La llibertat que tens d’entrenar en solitari et serveix per aprendre dels teus errors, corregir-los i ser capaç de progressar en un futur pels teus propis mètodes i sense dependre de ningú.